fbpx

Ontdek Maastricht

Stad van monumenten

Maastricht is na Amsterdam de gemeente met de meeste monumenten van Nederland. De historie van Maastricht is dan ook duidelijk zichtbaar in het stadsbeeld. Zo zijn er fraaie voorbeelden van kerkelijke bouwkunst uit de middeleeuwen en in Maaslandse en Franse stijl gebouwde huizen uit de 17e en 18e eeuw, en de Maasbrug die Maastricht en Wijck met elkaar verbindt. En natuurlijk heeft Maastricht nog vele verdedigingswerken vanaf de Gallo-Romeinse tijd tot diep in de 19e eeuw, waarvan nog slechts restanten te zien zijn.

Boek nu uw verblijf
Levendig Valkenburg

Het zeer levendige – en misschien wel beroemde – stadje Valkenburg aan de Geul ligt op slechts 20 minuten rijden van uw mastervilla in Maastricht. Dit pittoreske stadje trekt jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland vanwege zijn historische stadskern, mooie kastelen en het fraaie heuvelachtige landschap. De vele activiteiten voor jong en oud, waaronder de kabelbaan en het grottenstelsel, zijn hier erg populair.

Wandelgemeente Gulpen

Op slechts 30 minuten rijden vanaf Dormio Resort Maastricht ligt het Gulpen. Dit plaatsje is bekend om het gelijknamige ‘Gulpener’ bier en ook de Gulpener Berg uit de wielerklassieker Amstel Gold Race. Gulpen is een echte wandelgemeente. Gedurende het hele jaar worden er tientallen wandelevenementen georganiseerd.

Boek uw mastervilla!
Maasmechelen

Het Belgische mijnstadje van weleer Maasmechelen vindt u op slechts 25 minuten van Maastricht. Deze mijnstad wordt dagelijks door honderden mensen bezocht om te genieten van Natuurpark Hoge Kempen of Maasmechelen Village, het outletparadijs voor de modeliefhebber.

Stedentips: Sittard-Geleen, Heerlen en Aken

Bezoekt u liever een grote stad? In de buurt van Maastricht kunt u ook kiezen voor een stedentrip naar Sittard-Geleen, Heerlen of Aken. Ideaal om lekker te winkelen, maar vooral ook om veel te weten te komen over de historie van deze steden.

DE VRAAG IS
NIET OF,
MAAR WANNEER

Boek nu uw mastervilla